ⓘ Enzyklopädie. Schon gewusst? Seite 75
                                               

Schultenwe

Schultenwe is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Grotenwe.

                                               

Schworgen

Schworgen is en Dörp in de Gemeen Neenkerken in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Bi Schworgen höört ok en lütten Deel von’n Oort Siek mit bi.

                                               

Schüllern

Schüllern is en Dörp in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Bi Schüllern höört ok de Oortsdelen Hasselhoff, Schüllernbrookhoff, Stimbeck un Vöden mit bi.

                                               

Schüllernbrookhoff

Schüllernbrookhoff is en Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Schüllern.

                                               

Sellhorn (Landkreis Heidkreis)

Sellhorn is en lütten Oort in de Gemeen Bissen in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Wils.

                                               

Siek (Gemeen Neenkerken)

Siek is en lütten Oort in de Gemeen Neenkerken in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de gröttere Deel von’n Oort to de polietsche Oortschop Täwel un en lüttjeren Deel to de Oortschop Schworgen.

                                               

Snevern

Snevern is de Hauptoort von de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Bi de Oortschop Snevern höört ok de Öörd Gallhoorn, Hansahlen un Höpen mit bi. Mit düsse Öörd un mit dat Dörp Zoarn is Snevern vondaag tohoopwussen.

                                               

Soltau

Soltau is de Hauptoort von de Gemeen Soltau in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. De Oort hett 1388 de Stadtrechten kregen. De Hauptoort alleen ahn de Dörper, de to de Gemeen mit tohöört, hett üm un bi 16.000 Inwahners.

                                               

Sprengel (Landkreis Heidkreis)

Sprengel is en Dörp in de Gemeen Neenkerken in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Bi Sprengel höört ok de lüttjen Öörd Liest, Königshoff un Vahlzen mit bi.

                                               

Steenbarg (Landkreis Heidkreis)

Steenbarg is en lütten Oort in de Gemeen Neenkerken in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Jilbern. Nöömt is de Oort na’n 91.5 m över de See hogen Steenbarg, de en beten na Noorden to liggt.

                                               

Steenkenhöben

Steenkenhöben is en lütten Oort in de Gemeen Bissen in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Bissen. De Oort is vondaag meist mit Bissen tohoopwussen.

                                               

Stellich

Stellich is en Dörp in de Gemeen Wasra in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en polietsche Oortschop.

                                               

Stimbeck (Gemeen Bissen)

Stimbeck is en Dörp in de Gemeen Bissen in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Bi Stimbeck höört ok de lüttjen Öörd Grebenhoff un Drauhwel mit bi.

                                               

Stimbeck (Gemeen Snevern)

Stimbeck is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Schüllern.

                                               

Surbossel

Surbossel is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Häbe.

                                               

Samtgemeen Swarms

De Samtgemeen Swarms is en Samtgemeen in’n Landkreis Heidkreis, in de sik fief Gemenen för de Afwickeln vun de Verwaltenssaken tohopen slaten hebbt. Se hett 12.737 Inwahners.

                                               

Timmerloh

Timmerloh is en Dörp in de Gemeen Soltau in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. De Oort höört polietsch al von öllers bi Deimen mit bi.

                                               

Täwel

Täwel is en Dörp in de Gemeen Neenkerken in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Bi Täwel höört ok de lüttjen Öörd Jerusalem, Platenkamp, Siek un Täwel-Moor mit bi.

                                               

Tütsbarg

Tütsbarg is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Häbe. De Oort is nöömt na’n 117 m över de See hogen Tütsbarg, de en lütt Stück in’n Noordwesten liggt.

                                               

Vahlzen

Vahlzen is en lütten Oort in de Gemeen Neenkerken in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Sprengel.

                                               

Veehbrook

Dat Veehbrook is en Landstreek in de nöördlichen Region Hannober un den süüdlichen Landkreis Heidkreis. Dör dat Veehbrook flütt de Stroom Grindau. Dat Rebeet warrt to groten Deelen as Weid- un Wischenflachen för de öörtlich Veehweertschap nütt. B ...

                                               

Vorwark (Landkreis Heidkreis)

Vorwark is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Langloh.

                                               

Vöden

Vöden is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Schüllern.

                                               

Weltvagelpark Wasra

De Weltvagelpark Wasra is een vun de gröttsten Vagelparks vun de helen Welt. He liggt midden in de Lümborger Heid op dat Rebeet vun de Gemeen Bomlitz bi Wasra in Neddersassen. Dat Land vun’n Park ümfaat 240.000 m², un dorop leevt ruchweg 4.200 Va ...

                                               

Wessloh

Wessloh is en Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Bi de Oortschop Wessloh höört ok de lüttjen Öörd Host, Schiel un Eggersmöhl mit bi.

                                               

Weusthoff

Weusthoff is en lütten Oort in de Gemeen Soltau in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Mittelstenderp.

                                               

Wieckhost

Wieckhost is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Langloh.

                                               

Wieheholt

De Oort liggt in de Lümbörger Heid. Dat Water ut dat Rebeed flütt över Steertbeek un Noordbeek na de Böhm hen af. De Naveröörd sünd Reimen in’n Noorden, Woltern in’n Oosten, Ellng, Wiegen un Levern in’n Süüdwesten, Jilbern in’n Westen un Jillhorn ...

                                               

Wils (Bissen)

Wils is en Dörp in de Gemeen Bissen in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Dat liggt in de Lümbörger Heid.

                                               

Wintemaur an de Chaussee

Wintemaur an de Chaussee is en Dörp in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Ehrhoorn. Wintemaur an de Chaussee heet kort eenfach Wintemaur. De Tosatz an de Chaussee is ...

                                               

Wintemaur-Gäbesdörp

Wintemaur-Gäbesdörp is en Dörp in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop. Wintemaur-Gäbesdörp heet kort eenfach Wintemaur. De Tosatz Gäbesdörp is dor, üm en Ünnerschee ...

                                               

Wohlendörp

De Oort liggt direkt an’e Aller. Dat Water ut dat Rebeed flütt in’n Westen över’n Schipsegraven in de aller un in’n Oosten över de Wölpe. Dat Land, dat güntsied de Aller liggt un ok mit to de Feldmark von Wohlendörp höört, liggt in dat Naturschuu ...

                                               

Woltern

Woltern is en Dörp in de Gemeen Soltau in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen Soltau billt Woltern en polietsche Oortschop. To Woltern höört ok von öllers al de lütten Öörd Wieheholt un Huckenrieth mit to. Woltern sülvs besteiht ...

                                               

Wulfsbarg (Landkreis Heidkreis)

Wulfsbarg is en lütten Oort in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Häbe. De Oort is nöömt na’n 103 m över de See hogen Wulfsbarg, de en lütt Stück in’n Süüdoosten liggt.

                                               

Zoarn

Zoarn is en Dörp in de Gemeen Snevern in’n Landkreis Heidkreis, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop.

                                               

Helmstidde

Helmstidde is ene Stadt in de Deuregio Ostfalen in Nedersassen. Se is Kreisstadt vun’n Landkreis Helmstidde. In Helmstidde hett de Deuregio ok dat Ostfälische Institut, vun de dat Informatschoonsblatt Ostfalenpost is. Vun Helmstidde na Sassen-Anh ...

                                               

Landkreis Helmstidde

De Landkreis Helmstidde is ’n Landkreis in de Osten van Neddersassen an de Grens tau Sassen-Anholt. He hett 91.307 Inwahners.

                                               

Allefelle

Allefelle is en Hansestadt an de Leine in den Kreis Hilmessen in’t Söden vun Neddersassen mit 23.000 Inwahners. De Stadt hett welke kunsthistorisch wichtige Buwarken, t.B. de Latienschool vun 1610, dat Roothuus vun 1586 un de lutheersche Kark St. ...

                                               

Bokeln

Bokeln is ene Stadt inn Kreis Hilmessen int södelke Neddersassen mit ca. 11.000 Inwahners. Ahn Därper int Stadtrebeet sünd dat 6000 Lü. Bokeln is in de Niege Hanse. De Öörd in de Gemeen sünd: Ortziusen Schlewecke Nette Wäder Bönniggen Lütjen Ille ...

                                               

Abendörp

Abendörp liggt an dat Süüdöver von de Elv. In’n Süüdwesten liggt de Ilau-Sneegraven. De Naveröörd sünd Gröönhoff-Tesperhuud in’n Noordwesten, Krukow un Juliusborg in’n Noordoosten, Snakenbeek in’n Oosten disse veer in’n Kreis Hertogdom Loonborg i ...

                                               

Achterdiek (Landkreis Horborg)

Achterdiek liggt in de Masch von de Elv, aver nich wied weg von’n Rand na de Geest. An’t Süüdoostenn von Achterdiek doot de Diekgraven von Gehrden her un de Ashuser Möhlenbeek von Ashusen her tohoopfleten. De Ashuser Möhlenbeek flütt denn dör Ach ...

                                               

Adalbert Zajadacz GmbH

De Adalbert Zajadacz GmbH is en Groothannel för Elektrotechnik ut Vosshusen. Dat Ünnernehmen hett 20 Standöörd in Düütschland. Mit üm un bi 500 Mitarbeiders maakt Zajadacz 190 Milljonen Euro Ümsatz. Geschäftsföhrers sünd Ralf Moormann un Detlef P ...

                                               

Alvsen

Alvsen is en Dörp in de Gemeen Rosengoorn in’n Landkreis Horborg, Neddersassen. De Oort liggt dicht bi de Landsgrenz na Hamborg un höört polietsch al von öllers bi Ehstörp mit bi.

                                               

Amtsgericht Töst

Dat Amtsgericht is tostännig för de Stadt Bookholt un de Gemenen Hullnst, Jesborg, Vosshusen, Rosengoorn un Töst. De Bezirk grenzt in’n Noorden an den Bezirk von dat Amtsgericht Buxthu, in’n Noordoosten an den von dat Amtsgericht Hamborg-Horborg, ...

                                               

Amtsgericht Winsen

To’n Gerichtsbezirk höört en groten Deel von’n Landkreis Horborg, utbenahmen de Stadt Bookholt un de Gemenen Hullnst, Jesborg, Vosshusen, Rosengoorn un Töst, de all to’n Gerichtsbezirk von dat Amtsgericht Töst tohöört.

                                               

Appel (Landkreis Horborg)

Dat Water ut dat Rebeed flütt över’n Appelbeek na de Eest hen af. De Naveröörd sünd Grauen in’n Noorden, Eversen, Eversche Heid un Ömbüddel in’n Noordoosten, Raad, Mienenbüddel un Olendörp in’n Süüdoosten, Hullnst un Appelbeek in’n Süüdwesten, Em ...

                                               

Appelbeek (Oort)

Appelbeek is en lütten Oort in de Gemeen Mesborg in’n Landkreis Horborg, Neddersassen. De Oort höört von öllers bi Podendörp/Mesborg mit bi.

                                               

Arsdörp

Arsdörp is en Dörp in de Gemeen Vosshusen in’n Landkreis Horborg, Neddersassen. Binnen de Gemeen höört de Oort to de polietsche Oortschop Ilsdörp.

                                               

Ashusen

De Oort liggt op de Geest, aver nich wied af von de Grenz na de Masch von de Elv. Na Westen to liggt de Baukweddel. De höögste Punkt is de Abenbarg mit 51 över NN. Dör dat Dörp flütt de Ashuser Möhlenbeek, de later in de Seev münnt. De Naveröörd ...

                                               

Avens

Avens is en Dörp in de Gemeen Heidenau in’n Landkreis Horborg, Neddersassen. De Oort Avensermoor liggt en poor Kilometer in’n Süüdwesten in dat Tisser Buurnmoor/Ekelmoor, höört aver liekers as Moorkolonie von öllers to Avens.