ⓘ Enzyklopädie. Schon gewusst? Seite 71
                                               

Wernerwald

De Wernerwald is en üm un bi 315 Hektar groot Holt, dat op dat Rebeed von de Stadt Cuxhoben twüschen Sahlenborg, Holt-Spangen un Arensch liggt. De Wernerwald is een von de wenigen Hölter blangen Rebeden bi Dangast un Sankt Peter-Ording dat an de ...

                                               

Werser-Elv-Spoorkass

De Werser-Elv-Spoorkass is en Spoorkass mit Seet in Bremerhoben. De Bank höört to de Spoorkassen-Finanzgrupp un hett 41 Filialen in’n Landkreis Cuxhoben un in de Stadt Bremerhoben. De Vörsitter von’n Vörstand is Götz Pätzold, de Vörsitter von’n V ...

                                               

Westerbarg

De Westerbarg is en Barg op dat Rebeed von Rahden, twüschen de Öörd Rahden, Loomst, Mittelsnohn, Nordahn, Varrel un Heeßel in’n Noorden von de Gemeen Loomst in Neddersassen. De Barg is jüst as de Wingst, de von’n Westerbarg in’n Noorden to sehn i ...

                                               

Westerbeverst

Westerbeverst is en Dörp in de Gemeen Beverst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt dat Dörp tohoop mit Freeschluunbarg de polietsche Oortschop Luunst. Bi Westerbeverst höört ok de lüttje Oort Plumpsfort mit bi.

                                               

Westercaadwisch

Westercaadwisch is en Oort in de Gemeen Kumbarg in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch von öllers bi Kumbarg mit bi.

                                               

Westerhamm

Westerhamm is en Oort in de Gemeen Wingst, Samtgemeen Land Hadeln in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch al von öllers bi de Gemeen Wingst mit bi.

                                               

Westerhammermoor

Westerhammermoor is en lütten Oort in de Gemeen Wingst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch al von öllers bi de Gemeen Wingst bi.

                                               

Westermoor (Wingst)

Westermoor is en lütten Oort in de Gemeen Wingst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch al von öllers to de Gemeen Wingst.

                                               

Westerndörp

Westerndörp is en Oort in de Gemeen Belen in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch al von öllers bi Belen mit bi.

                                               

Westersied

De Westersied is en Oort in de Gemeen Steenau in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort is noch wieder opdeelt in de Noorderwestersied un de Süderwestersied.

                                               

Westersood

Westersood is en Oort in de Gemeen Hemmoor in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Bi Westersood höört ok Bröckelbeek mit bi, dat 1821 grünnt worrn is, un de Oortsdeel Herrlichkeit.

                                               

Westerwannen

Westerwannen liggt an de Süüdkant von en Geestinsel in de Masch un dat Moor von Land Hadeln. De höögste Punkt von disse Geestinsel is de Grafenbarg, de op 20 Meter över NN liggt. En poor hunnert Meter in’n Süden von Westerwannen flütt de Emmelk l ...

                                               

Westerwisch (Cuxhoben)

Westerwisch is en Deel von de Gemeen Cuxhoben in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort billt binnen Cuxhoben tohoop mit Süderwisch de Oortschop Süderwisch-Westerwisch.

                                               

Westerwisch (Oterndörp)

De Oort liggt in Land Hadeln in de Masch von de Ünnerelv. Dat Water ut dat Rebeed flütt över Gravens na de Mehm hen af. De Naveröörd sünd de Noorderdeel von Oterndörp un de Hoff Mariendaal in’n Oosten, Oterndörp in’n Süüdoosten, Aßel in’n Süden u ...

                                               

Westerwöörden

De Oort liggt in Land Hadeln in de Masch von de Ünnerelv. Dat Water ut dat Rebeed flütt över’n Wellingsbütteler Sielgraven na de Mehm hen af. De Naveröörd sünd Nackenbüttel in’n Noorden, Mahrdörp un Bahrdörp in’n Noordoosten, Königswisch in’n Oos ...

                                               

Wetterdiek

Wetterdiek is en Oort in’n Noordwesten von Keden. De Oostdeel höört to’n Oort Geversdörp in de Gemeen Kumbarg Samtgemeen Land Hadeln in’n Landkreis Cuxhoben, de Westdeel to de Gemeen Öderquart Samtgemeen Noordkeden in’n Landkreis Stood un enkelte ...

                                               

Wiemsdörp

Wiemsdörp liggt in de Masch op dat rechte Över von de Werser. De Naveröörd sünd Overwarfersiel un Overwarf in’n Noorden, Fleest in’n Noordoosten, Ness un Stotel in’n Oosten, Maihusen un Büttel in’n Süüdoosten un Deesdörp un Eidewarden in’n Westen.

                                               

Windmöhl Beers

De Möhl in Beers is en Galeriehollanner-Windmöhl op’n Möhlenbarg in Beers, de fröher as Koornmöhl bruukt worrn is. Egendömer von de Möhl is de Stadt Geestland. De Möhl is as Bodenkmaal schuult. Se steiht op en Geestrügg, de von Natur ut al bet op ...

                                               

Wingst (Bargen)

De Wingst is en Barggrupp in’n Landkreis Cuxhoben in Neddersassen. De höögste Topp is de Sülverbarg mit 74 m över NN. Na dat Handbuch der naturräumlichen Gliederung Deutschlands höört de Wingst to’n Naturruum von de Loomster Ennmoränen mit de Num ...

                                               

Wisch (Gemeen Heckthusen)

Dat Dörp liggt in de Masch an de Oost. De Naveröörd sünd Lüttwöhrn in’n Noorden, Bredenwisch in’n Oosten un Host in’n Süüdoosten op de anner Sied Oost, Heckthusen in’n Süden un Löhbarg in’n Noordwesten.

                                               

Wisch (Gemeen Kumbarg)

De Oort liggt direkt achtern Diek von de Oost. De Naveröörd sünd Süderdiek in’n Noorden, Neenslüüs un Wetterdiek in’n Oosten, Olendecken un Portshemm in’n Süüdoosten, Laak un Neendiek in’n Süden, de Snook, Marn un Neenseebagen in’n Süüdwesten un ...

                                               

Wischhoff

De Wischhoff oder Hoff Wisch is en Eddelgood in dat Dörp Wisch in de Gemeen Heckthusen in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen.

                                               

Wisswohl

Wisswohl is en Oort in de Gemeen Geestland in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Polietsch höört de Oort al siet öllers bi Hainmöhlen bi.

                                               

Wittenbarg (Gemeen Hagen)

Wittenbarg is en lütten Oort in de Gemeen Hagen in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch bi Driftseth mit bi.

                                               

Wittenmoor (Wingst)

Wittenmoor liggt an’n süüdoostern Rand von de Wingst, de as Geestrügg ut de Ümgegend rutkickt. Na Süden to liggt Moor. De Naveröörd sünd Watermöhl in’n Noorden, Dobrook in’n Noordoosten, Dobrook, Hemmoor un Westersood in’n Süüdoosten, Bröckelbeek ...

                                               

Wittgeest

De Wittgeest is en Beek, de von rechts in de Geest münnt. De Wittgeest hett keen richtigen Born. Se spiest sik ut Gravens, de in’n Noorden von Hain tohoopfleten doot un ünner annern Water ut dat Lange Moor opnehmt. De Wittgeest flütt von dor na W ...

                                               

Wittst

Wittst is en Dörp in de Gemeen Hagen in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Dat höört binnen de Gemeen Hagen to de polietsche Oortschop Braamst.

                                               

Wohlenbeek

Wohlenbeek is en Dörp in de Gemeen Loomst, Samtgemeen Loomst, in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. To Wohlenbeek höört von öllers ok Wohlenbekermoor mit to.

                                               

Wohlenbekermoor

Wohlenbekermoor is en lütten Oort in de Gemeen Loomst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch al von öllers bi Wohlenbeek mit bi.

                                               

Wolljes

Wolljes is en Dörp in de Gemeen Beverst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort en egen polietsche Oortschop.

                                               

Wolsbuddel

Wolsbuddel is en Dörp in de Gemeen Hagen in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt dat Dörp en egen polietsche Oortschop. Bi Wolsbuddel höört de lüttjen Öörd Heesen un Woldar mit bi.

                                               

Wortfleet

Wortfleet is en Oort in de Gemeen Hagen in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Binnen de Gemeen billt de Oort de polietsche Oortschop Wortfleet.

                                               

Worth (Cuxhoben)

De Worth is en Oort in de Gemeen Cuxhoben in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Bi de Worth höört ok de lüttjeren Öörd Füürsteed, Köstersweg un Seehusen mit to.

                                               

Wrackmuseum

Dat Wrackmuseum is en Museum in Stickenbüttel, dat in’n Juni 1980 apenmaakt hett. Dat Wrackmuseum wiest Stücken von Scheep, de in de Düütsche Bucht, Eems, Werser un Elv ünnergahn sünd. Dat sünd alltohoop so bi 1.500 Stücken op 1800 m². Anfungen h ...

                                               

Wremerbüttel

Wremerbüttel is en lütten Oort in de Gemeen Wuster Noordseeküst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch von öllers bi Wreem mit bi.

                                               

Wremerdeep

Wremerdeep is en lütten Oort in de Gemeen Wuster Noordseeküst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. De Oort höört polietsch von öllers bi Wreem mit bi.

                                               

Wuster Noordseeküst

Wuster Noordseeküst is en Gemeen in’n Landkreis Cuxhoben in Neddersassen. De Gemeen hett 17.069 Inwahners. De Verwaltung von de Gemeen sitt in Noordholt un in Dorum.

                                               

Wusterheid

Wusterheid is en Oort in de Gemeen Wuster Noordseeküst in’n Landkreis Cuxhoben, Neddersassen. Dat höört binnen de Gemeen to de Oortschop Noordholt.

                                               

Zoo in de Wingst

De Zoo in de Wingst liggt bi’n Oort Watermöhl in de Wingst in Neddersassen. Se hebbt Wild- un Huusdeerten, welke dorvun ok för de Kinner ton Anfaten. De Deertenhannel Ruhe hett den Zoo an’n 22. Juni 1972 as Baby-Zoo grünnt. De Zoo hett junge Deer ...

                                               

Samtgemeende Oold Amt Lemförde

De Samtgemeende Oold Amt Lemförde is en Rebeetsverband in’n Landkreis Deefholt, Neddersassen. Se hett 8292 Inwahners. De Samtgemeende besteiht ut de Gemenen Brookm, Hüde, Lembrouk, Lemförde, Marl, Quernheim un Stemshorn.

                                               

Asendörp (Landkreis Deefholt)

De Samtgemeende Asendörp is 1973 uplööst wurrn. Asendörp is denn mit de Gemeenden Brebber, Essen, Graue, Haandorp, Hogenmoor, Kuhlenkamp un Uepsen tohopenfaat wurrn to de Landgemeen Asendörp.

                                               

Baarnborg

Baarnborg liggt tuschen den Dümmer See un dat Steinhuder Meer in de Midden twuschen Bremen un Minden. De Gemeen höört na de Samtgemeende Karkdörp to. De ehr Seet is in Karkdörp.

                                               

Baarnstrup

Baarnstrup is en Flecken in de Samtgemeende Baarnstrup in den Landkreis Deefholt in Neddersassen. Dor is ok de Verwalten vun de Samtgemeen ünnerbröcht.

                                               

Samtgemeen Baarnstrup

De Samtgemeende Baarnstrup is en Rebeetsverband in’n Landkreis Deefholt, Neddersassen. Se hett 12.107 Inwahners. De Samtgemeende besteiht ut de Gemenen Baarnstrup, Drebber, Drentwede un Eidelstee.

                                               

Barrien

In Barrien waast de Tall vun de Inwahners jummer mehr. 1950 leven dor 2.434 Lüde, 1966 weern dat all 3.024, 1982 sünd dat 3.987 ween un in dat Johr 2006 weern dat al 5.097. Dat warrt annahmen, dat woll so wiedergahn schall.

                                               

Barver

Barver liggt noordööstlich vun den Dümmer See vun dat Rehrner Geestmoor un süüdlich vun de Wilshuser Geest, tämlich genau in de Midden twuschen Bremen un Ossenbrügge. Dat Dörp liggt inn Oosten vun den Kellenbarg an dat westliche Över vun de Wagen ...

                                               

Bornbössel

Bornbössel is en Gemeende inn Landkreis Deefholt in Neddersassen. Se höört na de Samtgemeende Karkdörp to. De sitt in Karkdörp bi Sulingen.

                                               

Bössel (Landkreis Deefholt)

Bössel liggt twuschen de Wilshuser Geest un dat Steenhuder Meer, tämlich in de Midden twuschen Bremen un Minden. De Gemeen liggt direkt an de B 214, vun Sulingen na Nienborg an de Werser hen. Se höört to de Samtgemeende Sie’enborg, de ehr Verwalt ...

                                               

Brookm

Brookm liggt twuschen Ossenbrügge un Bremen an den Dümmer. Dat Dörp liggt bi 3 km westlich vun Lemförde un nich wiet af inn Norden vunn Stemweder Barg. Inn Dörsnitt 7 km noordwestlich vun Brookm liggt de Dümmer See.

                                               

Brooksen-Vilsen

Brooksen-Vilsen is en Flecken in den Landkreis Deefholt in Neddersassen. De Flecken warrt vun den Staat as Luftkuroort gellen laten un höört mit to de Samtgemeende Brooksen-Vilsen. De hoochdüütsche Naam is Bruchhausen-Vilsen.