ⓘ Enzyklopädie. Schon gewusst? Seite 454
                                               

Trempealeau County

Trempealeau County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 28.816 Inwahners op en Rebeet vun 1.901 km². De Sitt vun de Verwalten is in Whitehall.

                                               

Vernon County (Wisconsin)

Vernon County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 29.773 Inwahners op en Rebeet vun 2.059 km². De Sitt vun de Verwalten is in Viroqua.

                                               

Vilas County

Vilas County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 21.430 Inwahners op en Rebeet vun 2.261 km². De Sitt vun de Verwalten is in Eagle River.

                                               

Walworth County (Wisconsin)

Walworth County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 102.228 Inwahners op en Rebeet vun 1.437 km². De Sitt vun de Verwalten is in Elkhorn.

                                               

Washburn County

Washburn County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 15.911 Inwahners op en Rebeet vun 2.098 km². De Sitt vun de Verwalten is in Shell Lake.

                                               

Washington County (Wisconsin)

Washington County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 131.887 Inwahners op en Rebeet vun 1.116 km². De Sitt vun de Verwalten is in West Bend.

                                               

Waukesha County

Waukesha County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 389.891 Inwahners op en Rebeet vun 1.440 km². De Sitt vun de Verwalten is in Waukesha.

                                               

Waupaca County

Waupaca County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 52.410 Inwahners op en Rebeet vun 1.945 km². De Sitt vun de Verwalten is in Waupaca.

                                               

Waushara County

Waushara County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 24.496 Inwahners op en Rebeet vun 1.621 km². De Sitt vun de Verwalten is in Wautoma.

                                               

Winnebago County (Wisconsin)

Winnebago County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 166.994 Inwahners op en Rebeet vun 1.137 km². De Sitt vun de Verwalten is in Oshkosh.

                                               

Wood County (Wisconsin)

Wood County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wisconsin. He hett 74.749 Inwahners op en Rebeet vun 2.054 km². De Sitt vun de Verwalten is in Wisconsin Rapids.

                                               

Albany County (Wyoming)

Albany County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 36.299 Inwahners op en Rebeet vun 11.070 km². De Sitt vun de Verwalten is in Laramie.

                                               

Big Horn County (Wyoming)

Big Horn County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 11.668 Inwahners op en Rebeet vun 8.125 km². De Sitt vun de Verwalten is in Basin.

                                               

Campbell County (Wyoming)

Campbell County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 46.133 Inwahners op en Rebeet vun 12.424 km². De Sitt vun de Verwalten is in Gillette.

                                               

Carbon County (Wyoming)

Carbon County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 15.885 Inwahners op en Rebeet vun 20.453 km². De Sitt vun de Verwalten is in Rawlins.

                                               

Converse County

Converse County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 13.833 Inwahners op en Rebeet vun 11.020 km². De Sitt vun de Verwalten is in Douglas.

                                               

Crook County (Wyoming)

Crook County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 7.083 Inwahners op en Rebeet vun 7.405 km². De Sitt vun de Verwalten is in Sundance.

                                               

Fremont County (Wyoming)

Fremont County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 40.123 Inwahners op en Rebeet vun 23.784 km². De Sitt vun de Verwalten is in Lander.

                                               

Goshen County

Goshen County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 13.249 Inwahners op en Rebeet vun 5.765 km². De Sitt vun de Verwalten is in Torrington.

                                               

Hot Springs County

Hot Springs County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 4.812 Inwahners op en Rebeet vun 5.190 km². De Sitt vun de Verwalten is in Thermopolis.

                                               

Johnson County (Wyoming)

Johnson County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 8.569 Inwahners op en Rebeet vun 10.790 km². De Sitt vun de Verwalten is in Buffalo.

                                               

Laramie County

Laramie County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 91.738 Inwahners op en Rebeet vun 6.957 km². De Sitt vun de Verwalten is in Cheyenne.

                                               

Lincoln County (Wyoming)

Lincoln County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 18.106 Inwahners op en Rebeet vun 10.539 km². De Sitt vun de Verwalten is in Kemmerer.

                                               

Natrona County

Natrona County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 75.450 Inwahners op en Rebeet vun 13.831 km². De Sitt vun de Verwalten is in Casper.

                                               

Niobrara County

Niobrara County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 2.484 Inwahners op en Rebeet vun 6.801 km². De Sitt vun de Verwalten is in Lusk.

                                               

Park County (Wyoming)

Park County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 28.205 Inwahners op en Rebeet vun 17.982 km². De Sitt vun de Verwalten is in Cody.

                                               

Platte County (Wyoming)

Platte County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 8.667 Inwahners op en Rebeet vun 5.400 km². De Sitt vun de Verwalten is in Wheatland.

                                               

Sheridan County (Wyoming)

Sheridan County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 29.116 Inwahners op en Rebeet vun 6.535 km². De Sitt vun de Verwalten is in Sheridan.

                                               

Sublette County

Sublette County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 10.247 Inwahners op en Rebeet vun 12.644 km². De Sitt vun de Verwalten is in Pinedale.

                                               

Sweetwater County

Sweetwater County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 43.806 Inwahners op en Rebeet vun 27.003 km². De Sitt vun de Verwalten is in Green River.

                                               

Teton County (Wyoming)

Teton County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 21.294 Inwahners op en Rebeet vun 10.381 km². De Sitt vun de Verwalten is in Jackson.

                                               

Uinta County

Uinta County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 21.118 Inwahners op en Rebeet vun 5.392 km². De Sitt vun de Verwalten is in Evanston.

                                               

Washakie County

Washakie County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 8.533 Inwahners op en Rebeet vun 5.802 km². De Sitt vun de Verwalten is in Worland.

                                               

Weston County

Weston County is en Kreis in’n US-Bundsstaat Wyoming. He hett 7.208 Inwahners op en Rebeet vun 6.211 km². De Sitt vun de Verwalten is in Newcastle.

                                               

Middeleuropa

Middeleuropa oder Zentraleuropa is en Region in Europa. Se liggt twuschen West-, Oost-, Süüdoost-, Süüd- un Noordeuropa. Vun de Geographie her gifft dat keen eendüdige Kriterien, um dat aftogrenzen.

                                               

Schuft

De Schuft, ok Hiele, is de Övergang vunn Hals nan Rügg bi veerbeente Deerter. Dor hannelt sik dat üm den Doorn vunn eersten Bostwarvel bi. Dor sett ok dat Nackenband an. Bi verscheden Tieren sitt ünner un över dat Nackenband ok noch de Sliembüdel ...

                                               

Blood

Dat Blood is, wat dör de Adern vun’n Lief fleet. Dat Hart pumpt dat Blood mechaansch dör de Adern un dormit dör all de Organen. De Adern, de vun’t Hart wegföhrt, warrt Arterien nöömt, de na’t Hart henföhrt sünd de Venen. Dit so nöömte Hart-Kreisl ...

                                               

Antikoagulatschoon

As Antikoagulatschoon oder Stolltörnen warrt de Gaav vun en Heelmiddel to’n Hinnern vun’t Bloodstollen betekent. Dat Heelmiddel, wat dorför geven warrt, is en Antikoagulans oder Stolltörner. Na jemehr Wirken warrt verschedene Stoffgruppen ünnersc ...

                                               

Bloodgift

En Bloodgift oder Hämotoxin is en Stoff, de dör sien cheemsch Egenschoppen dat Blood, dat Bloodstollen oder dat Bloodbilln so verännert, dat de Transport- un Stoffwesselfunkschonen vun’t Blood minnert oder vullstännig hinnert warrt. Bedropen sünd ...

                                               

Bloodmehl

Bloodmehl is en orgaanschen Dünger, de ut Slachtaffäll un vör allen ut Höhnerblood herstellt warrt. Disse Dünger tekent sik ut dör en bannig hogen Stickstoff-Andeel. Butendem kann Bloodmehl ok as Fodertosatz för Rinner, Fisch oder Fedderveeh bruu ...

                                               

Bloodpuffer

Bloodpuffer is de Beteken vun dat bannig kumplexe Puffersystem vun’t Blood, dat dorför sorgt, dat de pH-Weert op en lütt Rebeet begrenzt blifft. Dat System is also ’n Deel vun’n Süür-Basen-Huusholt. Bi Minschen liggt de instellte pH-Weert bi 7.4. ...

                                               

Bloodserum

Dat Bloodserum betekent den fletigen Andeel vun’t Blood, den man kriegen deit, wenn man ut en stollt Bloodproov mit en Zentrifuug all zellulären Bestanddelen aftrennt, de mit de Bloodplattken un de Stollfakters to den so nöömten Bloodkoken verbac ...

                                               

Hämolys

As Hämolys warrt in de Medizin dat Oplösen vun de Ro’en Bloodkörpers betekent. Disse Vörgang warrt unnerscheedt in de physioloogschen Hämolyys na 120 Daag un de starkere Hämolys, de mit en körtere Levensduer vun de Erythrozyten tosamenhangt. Wenn ...

                                               

Bloodkreisloop

De Bloodkreisloop, ine Ümgangspraak ok man bloß Kreisloop nömmt, is dat System vun’t strömen Blood in’n Lief, dat vun’t Hart un – sowiet dat vörhannen is – vun en Nett vun Bloodfatten billt warrt.

                                               

Arteria centralis retinae

De Arteria centralis retinae, is en Bloodfatt. In Wohrheit is dat gor keen Arterie, man en Arteriool. Se hett ehrn Born in de Arteria ophthalmica un löpt denn in’n Kieknerv Nervus opticus bit na de Papill "blinden Plack", woneem se sik tomeist in ...

                                               

Arterie

De Arterien is en Bloodfatt, dat Blood vun’t Hart weg transporteert. En annere Beteken för Arterie is Slagader oder ok Pulsader, nöömt na den Puls vun’t Hartslag, de an de groten Arterien föhlt warrn kann. De gröttste Arterie in’n minschlichen Li ...

                                               

Arteriool

Arteriolen sünd lütte Arterien, de vun de Grött twüschen de Arterien un de Kapillaren leegt. Dat venöse Gegenstück dorto warrt as Venool betekent. Arteriolen un Venolen sünd de fiensten Bloodfatten, de noch mit’t bloot Oog to sehn sünd.

                                               

Bayliss-Effekt

De Bayliss-Effekt oder ok de myogene Autoregulatschoon is en Reakschoon vun de Bloodfatten bi’t öörtliche Stüern vun’n Bloodkreisloop dör Tosamentrecken, üm dat Dörblö’en vun en Organ oder vun’t Geweev gliekmatig to hollen. Nöömt is de Effekt na ...

                                               

Bloodfatt

As en Bloodfatt oder en Ader warrt in’n minschlichen oder deertisch Lief en röhrenförmige Struktur betekent, wo binnen dat Blood transporteert warrt. All Bloodfatten tohopen billt den Bloodkreisloop. Hele Bloodfatten sünd de Vörrutsetten för den ...

                                               

Hart

Dat Hart is en Organ, dat den Bloodkreisloop in’e Gang höllt. Dat Hart deit sik rhythmisch tohooptrecken un pumpt dat Blood ut de Hartkamern in de Aorta. Dat Hart is ans nix as en groten Muskel, de aver en beten en besünnere Struktur hett un anat ...