ⓘ Enzyklopädie. Schon gewusst? Seite 160
                                               

Kommun Vansbro

De Kommun Vansbro is ene Gemeend in dat Lehn Dalarna in Sweden. Dat höört to de Landschop Dalarna un den Gerichtsbezirk Mora. Se hett 6.991 Inwahners op en Rebeet vun 1.548.70 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vansbro.

                                               

Kommun Vara

De Kommun Vara is ene Gemeend in dat Lehn Westgötland in Sweden. Dat höört to de Landschop Westgötland un den Gerichtsbezirk Lidköping. Se hett 15.988 Inwahners op en Rebeet vun 700.18 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vara.

                                               

Kommun Varberg

De Kommun Varberg is ene Gemeend in dat Lehn Halland in Sweden. Dat höört to de Landschoppen Halland un Westgötland un to den Gerichtsbezirk Varberg. Se hett 55.460 Inwahners op en Rebeet vun 874.20 km². De Sitt vun de Verwalten is in Varberg.

                                               

Kommun Varde

De Kommun Varde is ene Gemeend in de Region Süüddäänmark in Däänmark. Se hett 49.849 Inwahners op en Rebeet vun 1.255.79 km². De Sitt vun de Verwalten is in Varde.

                                               

Kommun Vaxholm

De Kommun Vaxholm is ene Gemeend in dat Lehn Stockholm in Sweden. Dat höört to de Landschop Uppland un den Gerichtsbezirk Södra Roslag. Se hett 10.406 Inwahners op en Rebeet vun 58.06 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vaxholm.

                                               

Kommun Vejle

De Kommun Vejle is ene Gemeend in de Region Süüddäänmark in Däänmark. Se hett 104.101 Inwahners op en Rebeet vun 1.066.32 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vejle.

                                               

Kommun Vellinge

De Kommun Vellinge is ene Gemeend in dat Lehn Schonen in Sweden. Dat höört to de Landschop Schonen un den Gerichtsbezirk Malmö. Se hett 32.303 Inwahners op en Rebeet vun 143.18 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vellinge.

                                               

Kommun Vetlanda

De Kommun Vetlanda is ene Gemeend in dat Lehn Jönköping in Sweden. Dat höört to de Landschop Småland un den Gerichtsbezirk Eksjö. Se hett 26.353 Inwahners op en Rebeet vun 1.509.80 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vetlanda.

                                               

Kommun Viborg

De Kommun Viborg is ene Gemeend in de Region Middjüütland in Däänmark. Se hett 91.405 Inwahners op en Rebeet vun 1.474.05 km². De Sitt vun de Verwalten is in Viborg.

                                               

Kommun Vilhelmina

De Kommun Vilhelmina is ene Gemeend in dat Lehn Västerbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Lappland un den Gerichtsbezirk Lycksele. Se hett 7.295 Inwahners op en Rebeet vun 8.120.18 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vilhelmina.

                                               

Kommun Vimmerby

De Kommun Vimmerby is ene Gemeend in dat Lehn Kalmar in Sweden. Dat höört to de Landschop Småland un den Gerichtsbezirk Kalmar. Se hett 15.597 Inwahners op en Rebeet vun 1.145.43 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vimmerby.

                                               

Kommun Vindeln

De Kommun Vindeln is ene Gemeend in dat Lehn Västerbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Västerbotten un den Gerichtsbezirk Umeå. Se hett 5.664 Inwahners op en Rebeet vun 2.650.66 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vindeln.

                                               

Kommun Vingåker

De Kommun Vingåker is ene Gemeend in dat Lehn Södermanland in Sweden. Dat höört to de Landschop Södermanland un den Gerichtsbezirk Katrineholm. Se hett 9.234 Inwahners op en Rebeet vun 372.47 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vingåker.

                                               

Kommun Vänersborg

De Kommun Vänersborg is ene Gemeend in dat Lehn Westgötland in Sweden. Dat höört to de Landschoppen Westgötland un Dalsland un to den Gerichtsbezirk Vänersborg. Se hett 37.052 Inwahners op en Rebeet vun 647.48 km². De Sitt vun de Verwalten is in ...

                                               

Kommun Vännäs

De Kommun Vännäs is ene Gemeend in dat Lehn Västerbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Västerbotten un den Gerichtsbezirk Umeå. Se hett 8.432 Inwahners op en Rebeet vun 533.18 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vännäs.

                                               

Kommun Värmdö

De Kommun Värmdö is ene Gemeend in dat Lehn Stockholm in Sweden. Dat höört to de Landschoppen Uppland un Södermanland un to den Gerichtsbezirk Nacka. Se hett 35.616 Inwahners op en Rebeet vun 442.96 km². De Sitt vun de Verwalten is in Gustavsberg.

                                               

Kommun Värnamo

De Kommun Värnamo is ene Gemeend in dat Lehn Jönköping in Sweden. Dat höört to de Landschop Småland un den Gerichtsbezirk Jönköping. Se hett 32.796 Inwahners op en Rebeet vun 1.222.75 km². De Sitt vun de Verwalten is in Värnamo.

                                               

Kommun Västervik

De Kommun Västervik is ene Gemeend in dat Lehn Kalmar in Sweden. Dat höört to de Landschop Småland un den Gerichtsbezirk Kalmar. Se hett 36.419 Inwahners op en Rebeet vun 1.881.91 km². De Sitt vun de Verwalten is in Västervik.

                                               

Kommun Västerås

De Kommun Västerås is ene Gemeend in dat Lehn Västmanland in Sweden. Dat höört to de Landschop Västmanland un den Gerichtsbezirk Västmanland. Se hett 132.886 Inwahners op en Rebeet vun 962.78 km². De Sitt vun de Verwalten is in Västerås.

                                               

Kommun Växjö

De Kommun Växjö is ene Gemeend in dat Lehn Kronoberg in Sweden. Dat höört to de Landschop Småland un den Gerichtsbezirk Växjö. Se hett 78.429 Inwahners op en Rebeet vun 1.673.38 km². De Sitt vun de Verwalten is in Växjö.

                                               

Kommun Vårgårda

De Kommun Vårgårda is ene Gemeend in dat Lehn Westgötland in Sweden. Dat höört to de Landschop Westgötland un den Gerichtsbezirk Alingså. Se hett 10.869 Inwahners op en Rebeet vun 428.74 km². De Sitt vun de Verwalten is in Vårgårda.

                                               

Kommun Westhimmerland

De Kommun Westhimmerland is ene Gemeend in de Region Noordjüütland in Däänmark. Se hett 37.841 Inwahners op en Rebeet vun 771.8 km². De Sitt vun de Verwalten is in Aars.

                                               

Kommun Ydre

De Kommun Ydre is ene Gemeend in dat Lehn Oostgötland in Sweden. Dat höört to de Landschop Oostgötland un den Gerichtsbezirk Linköping. Se hett 3.825 Inwahners op en Rebeet vun 679.03 km². De Sitt vun de Verwalten is in Österbymo.

                                               

Kommun Ystad

De Kommun Ystad is ene Gemeend in dat Lehn Schonen in Sweden. Dat höört to de Landschop Schonen un den Gerichtsbezirk Ystad. Se hett 27.297 Inwahners op en Rebeet vun 352.44 km². De Sitt vun de Verwalten is in Ystad.

                                               

Kommun Älmhult

De Kommun Älmhult is ene Gemeend in dat Lehn Kronoberg in Sweden. Dat höört to de Landschop Småland un den Gerichtsbezirk Växjö. Se hett 15.407 Inwahners op en Rebeet vun 895.36 km². De Sitt vun de Verwalten is in Älmhult.

                                               

Kommun Älvdalen

De Kommun Älvdalen is ene Gemeend in dat Lehn Dalarna in Sweden. Dat höört to de Landschop Dalarna un den Gerichtsbezirk Mora. Se hett 7.413 Inwahners op en Rebeet vun 6.917.28 km². De Sitt vun de Verwalten is in Älvdalen.

                                               

Kommun Älvkarleby

De Kommun Älvkarleby is ene Gemeend in dat Lehn Uppsala in Sweden. Dat höört to de Landschop Uppland un den Gerichtsbezirk Uppsala. Se hett 9.084 Inwahners op en Rebeet vun 213.37 km². De Sitt vun de Verwalten is in Skutskär.

                                               

Kommun Älvsbyn

De Kommun Älvsbyn is ene Gemeend in dat Lehn Norrbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Norrbotten un den Gerichtsbezirk Luleå. Se hett 8.657 Inwahners op en Rebeet vun 1.712.65 km². De Sitt vun de Verwalten is in Älvsbyn.

                                               

Kommun Ängelholm

De Kommun Ängelholm is ene Gemeend in dat Lehn Schonen in Sweden. Dat höört to de Landschop Schonen un den Gerichtsbezirk Helsingborg. Se hett 38.674 Inwahners op en Rebeet vun 422.55 km². De Sitt vun de Verwalten is in Ängelholm.

                                               

Kommun Åmli

De Kommun Åmli is ene Gemeend in dat Amt Oost-Agder in Norwegen. Se hett 1.785 Inwahners op en Rebeet vun 1.143.0 km². De Sitt vun de Verwalten is in Åmli. De Kommun bruukt offiziell de Schrievnorm Nynorsk för dat Norweegsche. De Kommun grenzt in ...

                                               

Kommun Åmål

De Kommun Åmål is ene Gemeend in dat Lehn Westgötland in Sweden. Dat höört to de Landschop Dalsland un den Gerichtsbezirk Vänersborg. Se hett 12.823 Inwahners op en Rebeet vun 484.06 km². De Sitt vun de Verwalten is in Åmål.

                                               

Kommun Ånge

De Kommun Ånge is ene Gemeend in dat Lehn Västernorrland in Sweden. Dat höört to de Landschop Medelpad un den Gerichtsbezirk Sundsvall. Se hett 10.603 Inwahners op en Rebeet vun 3.068.08 km². De Sitt vun de Verwalten is in Ånge.

                                               

Kommun Åre

De Kommun Åre is ene Gemeend in dat Lehn Jämtland in Sweden. Dat höört to de Landschop Jämtland un den Gerichtsbezirk Östersund. Se hett 9.986 Inwahners op en Rebeet vun 7.262.75 km². De Sitt vun de Verwalten is in Järpen.

                                               

Kommun Årjäng

De Kommun Årjäng is ene Gemeend in dat Lehn Värmland in Sweden. Dat höört to de Landschoppen Värmland un Dalsland un to den Gerichtsbezirk Värmland. Se hett 9.801 Inwahners op en Rebeet vun 1.420.09 km². De Sitt vun de Verwalten is in Årjäng.

                                               

Kommun Åsele

De Kommun Åsele is ene Gemeend in dat Lehn Västerbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Lappland un den Gerichtsbezirk Lycksele. Se hett 3.282 Inwahners op en Rebeet vun 4.276.95 km². De Sitt vun de Verwalten is in Åsele.

                                               

Kommun Åstorp

De Kommun Åstorp is ene Gemeend in dat Lehn Schonen in Sweden. Dat höört to de Landschop Schonen un den Gerichtsbezirk Helsingborg. Se hett 13.866 Inwahners op en Rebeet vun 92.96 km². De Sitt vun de Verwalten is in Åstorp.

                                               

Kommun Åtvidaberg

De Kommun Åtvidaberg is ene Gemeend in dat Lehn Oostgötland in Sweden. Dat höört to de Landschoppen Oostgötland un Småland un to den Gerichtsbezirk Linköping. Se hett 11.770 Inwahners op en Rebeet vun 690.42 km². De Sitt vun de Verwalten is in Åt ...

                                               

Kommun Ærø

De Kommun Ærø is ene Gemeend in de Region Süüddäänmark in Däänmark. Se hett 6.794 Inwahners op en Rebeet vun 90.45 km². De Sitt vun de Verwalten is in Ærøskøbing. Ok de Stadt Marstal höört dor mit to.

                                               

Kommun Öckerö

De Kommun Öckerö is ene Gemeend in dat Lehn Westgötland in Sweden. Dat höört to de Landschop Bohuslän un den Gerichtsbezirk Göteborg. Se hett 12.231 Inwahners op en Rebeet vun 25.91 km². De Sitt vun de Verwalten is in Öckerö.

                                               

Kommun Ödeshög

De Kommun Ödeshög is ene Gemeend in dat Lehn Oostgötland in Sweden. Dat höört to de Landschop Oostgötland un den Gerichtsbezirk. Se hett 5.446 Inwahners op en Rebeet vun 431.39 km². De Sitt vun de Verwalten is in Ödeshög.

                                               

Kommun Örebro

De Kommun Örebro is ene Gemeend in dat Lehn Örebro in Sweden. Dat höört to de Landschop Närke un den Gerichtsbezirk Örebro. Se hett 128.863 Inwahners op en Rebeet vun 1.380.11 km². De Sitt vun de Verwalten is in Örebro.

                                               

Kommun Örkelljunga

De Kommun Örkelljunga is ene Gemeend in dat Lehn Schonen in Sweden. Dat höört to de Landschop Schonen un den Gerichtsbezirk Helsingborg. Se hett 9.519 Inwahners op en Rebeet vun 321.48 km². De Sitt vun de Verwalten is in Örkelljunga.

                                               

Kommun Örnsköldsvik

De Kommun Örnsköldsvik is ene Gemeend in dat Lehn Västernorrland in Sweden. Dat höört to de Landschop Ångermanland un den Gerichtsbezirk Ångermanland. Se hett 55.244 Inwahners op en Rebeet vun 6.420.97 km². De Sitt vun de Verwalten is in Örnsköld ...

                                               

Kommun Östersund

De Kommun Östersund is ene Gemeend in dat Lehn Jämtland in Sweden. Dat höört to de Landschop Jämtland un den Gerichtsbezirk Östersund. Se hett 58.560 Inwahners op en Rebeet vun 2.220.50 km². De Sitt vun de Verwalten is in Östersund.

                                               

Kommun Österåker

De Kommun Österåker is ene Gemeend in dat Lehn Stockholm in Sweden. Dat höört to de Landschop Uppland un den Gerichtsbezirk Södra Roslag. Se hett 37.713 Inwahners op en Rebeet vun 310.75 km². De Sitt vun de Verwalten is in Åkersberga.

                                               

Kommun Östhammar

De Kommun Östhammar is ene Gemeend in dat Lehn Uppsala in Sweden. Dat höört to de Landschop Uppland un den Gerichtsbezirk Uppsala. Se hett 21.444 Inwahners op en Rebeet vun 1.471.61 km². De Sitt vun de Verwalten is in Östhammar.

                                               

Kommun Östra Göinge

De Kommun Östra Göinge is ene Gemeend in dat Lehn Schonen in Sweden. Dat höört to de Landschop Schonen un den Gerichtsbezirk Kristianstad. Se hett 13.884 Inwahners op en Rebeet vun 434.79 km². De Sitt vun de Verwalten is in Broby.

                                               

Kommun Överkalix

De Kommun Överkalix is ene Gemeend in dat Lehn Norrbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Norrbotten un den Gerichtsbezirk Haparanda. Se hett 3.845 Inwahners op en Rebeet vun 2.791.96 km². De Sitt vun de Verwalten is in Överkalix.

                                               

Kommun Övertorneå

De Kommun Övertorneå is ene Gemeend in dat Lehn Norrbotten in Sweden. Dat höört to de Landschop Norrbotten un den Gerichtsbezirk Haparanda. Se hett 5.174 Inwahners op en Rebeet vun 2.381.35 km². De Sitt vun de Verwalten is in Övertorneå.

                                               

Kommun Østre Toten

De Kommun Østre Toten is ene Gemeend in dat Amt Oppland in Norwegen. Se hett 14.453 Inwahners op en Rebeet vun 561.0 km². De Sitt vun de Verwalten is in Lena. De Kommun bruukt offiziell de Schrievnorm Bokmål för dat Norweegsche.